Als oprichter en eigenaar van Cockpit-Thinking heeft Frank zijn sporen verdiend in de zakelijke wereld als IT Service management consultant. Als bruggenbouwer tussen business en IT heeft hij in vele (ad hoc) teams gewerkt en heeft daarbij ervaren hoe een team soms als los zand samenwerkt of juist als een geoliede machine goed en effectief resultaten boekt.

Als hobby vlieger heeft hij sinds eind jaren tachtig flight simulators gebruikt om te leren vliegen of om zijn vliegervaring te onderhouden of vergroten. Vanaf 1997 heeft Frank leren zweefvliegen en motorzweefvliegen. Hij heeft als zweefvlieger ruim 440 starts en 115 vlieguren gemaakt en als motorzweefvlieger 175 starts en 145 vlieguren.

De basis team vaardigheden die hij als privé vlieger geleerd heeft, heeft hij toegepast in zijn werk als IT-er. Hij werkt o.a. met checklijsten, heldere doelen en what-if scenario’s (vergelijkbaar met vliegplannen), eenduidige en doelgerichte dashboards (vergelijkbaar met goed en slim gebruik van instrumenten in cockpits), etc.

Daarnaast is hij zijn kennis en ervaringen over het vliegen, cockpit resource management, human factors of de basis (team) vaardigheden van piloten aan het (verder) ontwikkelen.

Frank (1967) heeft na de VWO Technische Informatica aan de TU Delft gestudeerd maar niet afgerond.

Frank heeft als IT-er gewerkt bij Artefact Network Support, InterNOC, ING, BT Advise (detachering: BT, Dienst ICT Gemeente Amsterdam, Logius, DSO (Omgevingswet), SVB, Logius), ZZP (Logius).

Vanaf zijn tijd bij ING (2001) heeft hij zich gespecialiseerd als IT Service management consultant.

Naast trainer en consultant bij SimCoach en Cockpit-Thinking, is hij deeltijds als ZZP-er inzetbaar voor strategische en tactische IT Service Management opdrachten.